گریپ فروت:17 خاصیت فوق العاده گریپ فروت،مضرات و منع مصرف

مزایای سلامتی گریپ فروت ها(grape fruits) طیف متنوعی دارد و تقریبا بی نظیر است. یک لیوان آب گریپ فروت سرد، به خصوص در فصل زمستان، به طور جدی میزان ویتامین C شما را افزایش می دهد. این محصول همچنین از مواد مغذی و ویتامین های مختلف، از جمله پتاسیم و لیکوپن، سرشار است. علاوه بر این حاوی کلسیم، قند و فسفر است. این میوه منبعی غنی از فولات، آهن و سایر مواد معدنی است. گریپ فروت دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.میوه‌ای مفید برای متعادل کردن وزن بدن است و فیبر گیاهی فراوان آن گرسنگی را فرو می‌نشاند. گریپ فروت سرشار از پکتین (فیبر محلول)‌ است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. برای آشنایی با 17 خاصیت بزرگ این میوه فوق العاده در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

معرفی میوه گریپ فروت

دلیل اینکه این میوه را گریپ فروت می نامند آن است که میوه آن مانند انگور بصورت جمعی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید. ای با طبع سرد و محتوی فیبر بالا و کالری کم است. حاوی بیوفلاونویدها و سایر مواد شیمیایی گیاهی است که در برابر بیماری های جدی مثل سرطان، بیماری های قلبی و تشکیل تومور از شما محافظت می کند. گریپ فروت میزان متابولیسم بدن و سطوح انسولین بدن را افزایش می دهد و به شما احساس پربودن و طبیعی بودن می دهد. این در مبارزه با شرایط مختلف مانند خستگی، تب، مالاریا، دیابت، یبوست، سوء هاضمه، مشکلات ادراری، اسیدیته بیش از حد خون و بسیاری دیگر، کمک شایانی می کند.

گریپ فروت ها همچنین به عنوان مواد حذف کننده و دفع کننده سم و دارو شناخته شده اند. این میوه یک ضد عفونی کننده طبیعی برای زخم های خارجی است و به عنوان یک تونیک کبدی عمل می کند. حاوی مقدار زیادی آب است که به تغییر و بهبود رنگ و بافت پوست و افزایش میزان متابولیسم بدن کمک می کند. پالپ و فیبر گریپ فروت باعث تحرک روده و کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. همچنین به رفع تشنگی کمک می کند و بنابراین احساس سوزش و گرگرفتگی که در طول تب ایجاد می شود را کاهش می دهد. مجله تغذیه بالینی آسیا واقیانوسیه نشان می دهد که مصرف گریپ فروت خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

مقاله مرتبط: آثار خارق العاده سیاه دانه در جلوگیری از سرطان پروستات
 

خواص گریپ فروت آلبالویی

1.سرطان

ویتامین C و بتاکاروتن منجر به کاهش بروز سرطان مری می‌شوند. مطالعه محققان نشان می‌دهد مکمل ویتامین C تاثیری همچون شیمی درمانی بر سلول‌های سرطان مری دارد و حتی ویتامین C موجب افزایش تاثیر شیمی درمانی می‌شود. و صورتی، بعد از گوجه فرنگی، یکی از بهترین منابع لیسوپن است. لیسوپن با کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. همچنین لیسوپن در کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده هم نقش دارد. لیمونین موجود در آن به کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه کمک می‌کند.

 مقاله مرتبط: 8 ماده غذایی موثر در جلوگیری از سرطان پروستات

2.سرکوب اشتها

گریپ فروت در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر به عنوان مهارکننده اشتها بسیار مفید است. گفته شده است که بوی گریپ فروت احساس گرسنگی را کاهش می دهد، به همین دلیل مردم گریپ فروت را در برنامه های کاهش وزن خود وارد می کنند. مقادیر بالای فیبر موجود در این میوه می تواند گرسنگی را برآورده کند و به شما کمک کند تا از وسوسه بیش از حد خوردن اجتناب کنید؛ زیرا حجم زیادی دارد و باعث می شود که کله سیتوکینین آزاد شود – هورمونی که مایعات گوارشی را تنظیم می کند و به عنوان یک مهار کننده گرسنگی عمل می کند.

مقاله مرتبط: خرمالو منبع غنی پکتین(فیبر محلول)، با خواص فوق العاده خرمالو آشنا شوید

3.درمان آنفلوانزا

گریپ فروت یک داروی ارزشمند برای آنفلوانزا است، زیرا به کاهش اسیدیته کمک می کند. تلخی آن ناشی از یک عصاره ای به نام “naringin” است که ترشحات و فرآیندهای گوارشی را تنظیم می کند. نارینگین همچنین فلاونوئید است که منبع آنتی اکسیدانی قوی در رژیم غذایی انسان است. همچنین دارای ویژگی های ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد باکتری، ضد سرطان و ضد التهابی است که آنها را یکی از مهم ترین خطوط دفاع در سیستم ایمنی بدن- به ویژه محافظت در برابر آنفلوآنزا- و بسیاری از شرایط جدی دیگرمی کند.

خواص گریپ فروت آلبالویی

4.درمان مالاریا

گریپ فروت یا آب آن حاوی “quinine” ، ماده ای ارزشمند و طبیعی است که برای درمان مالاریا مفید است. کوینین یک آلکالوئید با سابقه طولانی درمان مالاریا، لوپوس، آرتریت و گرفتگی عضلات پا است. پیدا کردن این ماده در بسیاری از غذاها آسان نیست، بنابراین گریپ فروت یک نمونه مفید و نادر است. کوینین را می توان به راحتی از میوه ها با جوشاندن یک چهارم گریپ فروت استخراج کرد.

5.درمان تب

پالپ یا آب گریپ فروت به بیماران کمک می کند تا به سرعت از تب بهبود پیدا کنند و احساس سوزش و گرگرفتگی را که هنگام بالا رفتن دمای بدن اتفاق می افتد کاهش می دهد. همچنین به عنوان راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری های شایع شناخته شده است. آب گریپ فروت، هنگامی که با میزان کمی آب ترکیب می شود، بسیار سریع می تواند تشنگی رارفع کند و می تواند شما را زمان طولانی تری هیدراته نگه دارد. اکثر این مزایا از مقدار بالای ویتامین C در گریپ فروت است که به عنوان یک سیستم دفاع کلی برای سیستم ایمنی عمل می کند و می تواند بدن را برای مبارزه با تب آماده کند.

خواص گریپ فروت آلبالویی

6.خستگی را کاهش می دهد

گریپ فروت همچنین در درمان خستگی مفید است، بنابراین می تواند به شما کمک کند تا خستگی عمومی شما ناشی از کار روزمره را از بدن دور کنید. نوشیدن مقادیر مساوی از آب گریپ فروت و آب لیمو می تواند یک روش تازه و خوشمزه برای افزایش سریع سطح انرژی شما باشد. Nootkatone یک ترکیب بسیار نادر و ارزشمند است که در گریپ فروت یافت می شود و به عنوان یک ماده معطراستخراج می شود. Nootkatone از طریق فعال سازی AMPK، متابولیسم انرژی در بدن را بهبود می بخشد. این امر منجر به افزایش استقامت و انرژی، افزایش وزن و کاهش احتمال ابتلا به دیابت می شود.

7.درمان سوءهاضمه

گریپ فروت برای حل مشکل سوء هاضمه مفید است. در مقایسه با غذاهای دیگر بسیار سبک است و بنابراین با تسکین گرما و التهاب ایجاد شده در معده سریعا روی سوء هاضمه تاثیر میگذارد. این موضوع جریان مایعات گوارشی را بهبود می بخشد، که حرکت روده ها را تسهیل و سیستم دفع ادرار را تنظیم می کند. این به علت وجود فیبر وپالپ گیاهی در این میوه است. عصاره گریپ فروت نیز با اهداف فوق در پزشکی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد.

مرکبات آلبالویی8.راحت تر بخوابید

اگر قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان متوسط آب گریپ فروت بنوشید،میزان خواب سالم را افزایش داده و موجب تسکین علائم تحریک کننده و پیامدهای بی خوابی می شود. این به خاطر وجود تریپتوفان در گریپ فروت است، اسیدآمینه ای که اغلب درخواب آلودگی پس از خوردن وعده های غذایی بزرگ موثر است. سطوح تریپتوفان در آب گریپ فروت به ما اجازه می دهد تا با آرامش بخوابیم.

9.دیابت را کنترل می کند

بیماران دیابتی می توانند با خیال راحت گریپ فروت بخورند، زیرا مصرف گریپ فروت می تواند سطح نشاسته در بدن را کاهش دهد. اگر بیمار دیابتی باشید، مصرف گریپ فروت می تواند به تنظیم جریان قند در بدن شما کمک کند و به طور موثر در درمان این بیماری کمک کند. مطالعات اخیر نشان داده است که این رابطه مفید بین دیابت و گریپ فروت به علت مقدار فلاونوئید گریپ فروت است.

گریپ فروت آلبالویی

10.اسیدیته را کاهش می دهد

آب گریپ فروت تازه بعد از هضم یک واکنش قلیایی ایجاد می کند. اسید سیتریک میوه در بدن انسان اثر واکنش قلیایی پس از هضم را افزایش می دهد. آب گریپ فروت در جلوگیری از تشکیل اسید و بسیاری از بیماری های دیگر که به علت وجود اسیدیته بیش از حد در بدن بوجود می آید مفید است.

11.از بین بردن یبوست

یک لیوان پراز آب گریپ فروت تازه، درمانی عالی برای کنترل یبوست است. این آبمیوه باعث تحریک روده بزرگ و سایر قسمت های مربوط به دستگاه گوارش می شود. علتش نیز اثر تحریک کننده فیبر در ترشح و تحریک مایعات گوارشی است که باعث انقباض دستگاه گوارش و ایجاد حرکات روده می شود.

آب گریپ فروت آلبالویی

12.نفخ را از بین می برد

10 تا 20 قطره آب گریپ فروت را پیش از هر سه وعده غذایی روزانه مصرف کنید. این می تواند به عنوان یک پروبیوتیک مناسب و آنزیم گوارشی کار کند و باعث از بین بردن نفخ و ناراحتی معده شود. تحقیقات بیشتری باید بر روی مکانیزم دقیق این پدیده صورت گیرد، اما دوباره اعتقاد بر این است که به محتوای فلاونوئید در مرکبات مانند گریپ فروت مربوط است.

مقاله مرتبط: خواص زعفران در رفع مشکلات گوارشی و نفخ

13.درمان اختلالات ادراری

آب گریپ فروت غنی از پتاسیم و ویتامین C است بنابراین یکی از بهترین درمانها برای کاهش ادرار است که عارضه ای خطرناک است واغلب به علت مشکلات کبدی، کلیه یا قلب ایجاد می شود. علاوه بر این، محتوای پتاسیم بالای آن به عنوان یک وازودیلاتور(گشادکننده عروق)عمل می کند، به این معنی که عروق خونی و شریان ها ریلکس شده، فشار خون و در پی آن خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی کاهش می یابد.همچنین افزایش سطح پتاسیم با افزایش عملکرد شناختی همراه است به دلیل افزایش جریان خون و اکسیژن به مغز!

مقالات مرتبط: محتوای بالای پتاسیم در گوجه فرنگی و آثار آن

14.سنگ کلیه

به گفته محققان دانشگاه ویسکانسین، اسیدسیتریک موجود در گریپ فروت می‌تواند مانع از تشکیل سنگ کلیه شود و حتی سنگ‌های کوچک در حال تشکیل را تجزیه می‌کند. هر چقدر میزان اسیدسیتریک ادرار بیشتر باشد، بیشتر در مقابل تشکیل سنگ کلیه‌های جدید مصون خواهید بود.

15.مصرف گریپ فروت بهتر از بسیاری از داروهای دیگر است

گریپ فروت منبع طبیعی دارواست که به بدن کمک می کند تا با بیماری های مختلف مبارزه کند. این میوه به راحتی در هر فصل در دسترس است. کاملا طبیعی است و خیلی بهتر از مصرف داروهای مصنوعی برای از بین بردن برخی از اساسی ترین عوارض و مشکلات سلامتی شماست. بدن انسان را قادر می سازد که کلسترول خود را تنظیم کند، به این معنی که خطر بیماری های مختلف قلبی عروقی ناشی از کلسترول را به حداقل می رساند. مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی(The Journal of Agricultural and Food Chemistry) نشان می دهد که مصرف گریپ فروت می تواند کلسترول LDL (کلسترول بد) و همچنین تری گلیسیرید های خطرناک را کاهش دهد.

مقاله مرتبط:سلامت قلب ،پیشگیری از بیماری های قلبی سکته قلبی و مغزی و کاهش کلسترول با شلغم

16.سلامت دوره بارداری

فولات از مکمل‌های ضروری برای زنان باردار به منظور پیشگیری از بروز نقص در شبکه عصبی جنین است.

17.بینایی چشم

ویتامین A که گریپ فروت منبع خوب آن است، برای داشتن بینایی خوب ضروری است.

مقاله مرتبط: خواص چای سفید از سلامت استخوان و دهان و دندان تا بینایی

موارد منع مصرف گریپ فروت

مصرف برخی از داروها همراه با این میوه مقدار آنها را در خون و در نتیجه اثرات سمی آنها را به شدت افزایش می‌دهد که در بعضی موارد می‌تواند کشنده باشد. بنابراین نباید همزمان با مصرف داروهایی مانند استاتین (ضد کلسترول)، بنزودیازپین (آرام بخش)، داروهای ضد افسردگی و یا داروهای مربوط به بیماری‌های قلبی، گریپ‌فروت مصرف کرد.

منبع: organicfacts.net

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *