طرز تهیه کیک زنجبیل، نان زنجبیلی و حلوای زنجبیل

زنجبیل سرشار از ویتامین‌های C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک می‌باشد. برای همین هم یک ماده‌ی انرژی‌زای قوی محسوب می‌شود. فراوانی ازجمله پیشگیری از سرطان، درمان یبوست، درمان التهاب مجاری تنفسی و اسم، بهبود روماتیسم و سلامت و نشاط پوست دارد که به تفصیل در مقاله ی خواص و مضرات زنجبیل به آن پرداختیم. حال میخواهیم شما را با روش پخت کیک زنجبیلی، نان زنجبیلی و حلوای زنجبیلی آشنا کنیم تا این گیاه بی نظیر را کم کم وارد رژیم غذایی خود و خانواده تان کنید. با ما همراه باشید.

آشنایی با مواد و روش تهیه کیک زنجبیلی

زمان تهیه: 20 دقیقه
زمان پخت: یک ساعت و پنج دقیقه

مواد لازم برای 10- 8 تکه:

روغن                               مقداری برای چرب کردن
آرد                                  225 گرم
پودر زنجبیل                      یک قاشق چایخوری
جوش شیرین                    یک قاشق چایخوری
تخم مرغ                           یک عدد هم زده
شکر                                115 گرم
کره                                 60 گرم
شربت طلایی                   115 گرم
شیر                                225 میلی گرم

طرز تهیه:

1- فر گاز را روی 150 درجه سانتی گراد یا درجه 2 از پیش گرم کنید.

2- یک قالب کیک به اندازه 18*25 را چرب کنید و کاغذ مخصوص کیک پزی را داخل آن قرار دهید.

در یک کاسه، آرد، زنجبیل و جوش شیرین را با هم الک کنید داخل تخم مرغ بریزید سپس شکر را به آن اضافه کرده، خوب هم بزنید.

3- در یک قابلمه کوچک کره و شربت طلایی (آب قند) را ریخته،  بگذارید خوب ذوب شوند. سپس آن را از روی حرارت برداشته، داخل شیر بریزید و خوب هم بزنید.

4- مخلوط شیر را بآرامی داخل مخلوط آرد و تخم مرغ بریزید و خوب هم بزنید تا ترکیب نرم و روانی به دست آید. مایه آماده شده را درون قالب‌ها بریزید.

5- مخلوط را یک ساعت یا تا زمانی که شروع به جمع شدن از کناره‌های کیک کند، حرارت دهید.

6- کیک را از قالب بیرون آورده،  بگذارید خنک شود.

7- کیک را به قطعات مختلف تقسیم کرده و میل کنید.

می توانید روی کیک را خامه کشی کرده و روی آن را با تکه های لیمو تزیین کنید.

می توانید این کیک را با چای زنجبیل در فصول سرد و با در فصول گرم میل کنید. نوش جان!

کیک زنجبیلی ginger cake

آشنایی با مواد و طرز تهیه نان زنجبیلی تبریزی (زنجفیلی کوکه)

نان زنجبیلی یکی از نان های خوش طعم و پرطرفدار به ویژه در منطقه آذربایجان است. این نان در ماه رمضان و برای افطار بسیار مصرف دارد.

مطالعه کنید: خواص و مضرات زنجبیل-فواید چای زنجبیل با عسل ،دارچین و لیمو

 

مواد لازم

نکته: حجم لیوان مورد استفاده برای پیمانه 250 میلی لیتر می باشد.

آرد 4 لیوان

تخم مرغ یک عدد برای خمیر و یک زرده برای رومال نان

روغن جامد یا مایع یک چهارم لیوان

کره 50 گرم

شکر یک قاشق غذاخوری

خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری

نمک یک قاشق چایخوری

پودر زنجبیل دو قاشق غداخوری

ماست خامه ای یا پرچرب یک لیوان

آب یا شیر ولرم یک چهارم لیوان

زعفران دم کرده یک قاشق برای روی نان

کنجد برای روی نان

طرز تهیه

شیر ولرم یا آب ولرم رو داخل یک لیوان میریزیم شکر و مایه خمیر رو اضافه میکنیم و یه هم کوچولو میزنیم تا مخلوط بشه، ده دقیقه کنار میگذاریم تا پف کند، اگر بعد از ده دقیقه پف نکرد نشان میدهد که مایه خمیر خوب نیست. بهتر است از خمیر مایه فوری استفاده کرد، خمیر مایه فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و فقط کافیست با بقیه مواد مخلوط شود.

ماست ، تخم مرغ، نمک ، پودر زنجبیل، روغن را بریزید، اگه تابستان بود کره را بگذارید بیرون از یخچال تا نرم شود و به مواد اضافه کنید، ولی در هوای سرد کره را ذوب کنید و

کمی بگذارید تا ولرم شود و سپس به مواد اضافه کنید، نکته اینکه مواد نباید سرد باشند، چون اگه موادمان سرد باشند خمیر بسختی ور می آید، پس یکی دو ساعت قبل مواد را بیرون از یخچال بگذارید.

مواد را هم بزنید تا مخلوط بشن.

خمیر مایه که پف کرده را با مواد مخلوط کنید.

سپس آرد را اضافه کنید.

با قاشق هم بزنید تا مخلوط شوند.

بعد از ده دقیقه باید خوب خمیر را ورز بدهیم، نکته اصلی در تهیه نان، ورز دادن خمیر هست اگر خمیر خوب ورز داده نشود خمیر خوب ور نمی اید.

برای ورز دادن خمیر کناره های خمیر را بگیرید و به وسط خمیر بیاورید، بعد خمیر را بچرخانید و دوباره خمیر رو از کناره ها بیارید وسط ،ده تا پانزده دقیقه خمیر را حسابی ورز دهید. اگر  ورز دادن برایتان سخت است می توانید خمیر را صد بار بکوبید،یعنی بلندش کنید و روی  صفحه بکوبید.

اگر در حین ورز دادن خمیر بدست چسبید سعی کنید با ورز دادن چسبندگی را بگیرید، اگر

خمیر خیلی چسبنده بود روی خمیر کمی آرد بپاشید ولی از آرد زیاد استفاده نکنید ،زیرا نان سفت می شود.

خمیر را گلوله کنید و داخل کاسه بگذارید، روی کاسه را با دستمال نم دار بپوشانید.

در فصل زمستان روی خمیر را حتما با پتو بپوشونید و در جای گرم خانه بگذارید تا خمیر ور بیاید، ولی در تابستان و هوای گرم اینکار لازم نیست.

یک ساعت استراحت بدهید تا خمیر پف کند. البته اگر خمیر زیاد بماند و زیادی پف کند، بعد از پخت نان طعم و بوی ترش میگیرد

خمیر را کمی ورز بدهید تا حباب ها خارج شوند. خیلی کم باید ورز داده شود، فقط در

حدی که حباب ها بترکند.

با مقدار ذکر شده در این دستور  دوازده عدد نان زنجبیلی بدست می اید.

سینی را چرب کنید . نان ها را چونه بگیرید و به شکل دایره پهن کنید

با یک کاتر گرد روی نان را شکل بدهید. می توان از سر فلزی شیشه شربت استفاده کرد. کاتر رو حتما چرب کنید.

بیست دقیقه دیگر خمیر رو بپوشانید و استراحت بدهید، استراحت دوم در پخت نان بسیار مهم است واگر درست انجام نشود نان پف نمی کند.

زعفران و زرده تخم مرغ را مخلوط کنید. بعد از استراحت دوم روی خمیر بمالید.

کنجد بپاشید. از هر دو نوع کنجد سیاه و سفید می توان استفاده کرد.

فر را از بیست دقیقه  قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت  گرم کنید. در فرهای برقی درجه را همیشه روی بیست درجه کمتر از دمای فر عادی تنظیم کنید، یعنی روی 160 درجه. زیرا حجم فرهای برقی کم است و حرارتشان نیز زیاد است.

حدود سی دقیقه طول می کشد تا نان ها پخته شوند. البته این زمان بستگی به فر شما دارد، پس در حین پخت حتما نان را کنترل کنید، اگر بعد از پخت روی نان ها طلایی نشد، گریل را روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود.

می توانید خمیر را بعد از وراومدن به شکل نان درست کنید و داخل کیسه فریزر بگذارید و

فریز کنید . موقع استفاده بگذارید یخش باز شده و بعد از باز شدن نیم ساعت استراحت بدهید . سپس رومال کنید و بپزید. البته قابل توجه است که کیفیت آن پایین می اید.

نان زنجبیلی ginger bread

مطالعه کنید: خواص و مضرات زنجبیل-فواید چای زنجبیل با عسل ،دارچین و لیمو

 

آشنایی با طرز تهیه حلوای زنحبیلی

این حلوا در آذربایجان طرفداران بسیار زیادی دارد. زنجبیل بسیار مقوی و گرم است در نتیجه حلوای زنجبیل میتواند شیرینی خوبی در روزهای سرد سال باشد. زنجبیل تقویت‌ کننده معده و ضدنفخ است و مصرف آن برای سیستم گوارشی بدن بسیار مفید خواهد بود.

مواد لازم:
کره یا روغن جامد 100گرم

آرد گندم 1.5پیمانه

پودر قند 1.5 پیمانه

پودر زنجبیل یک قاشق

زعفران نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه:
کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و بعد، آرد را تدریجاً به آن اضافه کنید. در همین زمان آرد را به سرعت هم بزنید تا به خوبی سرخ شود. بعد از سرخ‌شدن آرد، ظرف را از روی شعله اجاق‌گاز برداشته و پودر قند را به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید.

زعفران را در دو تا سه قاشق آب جوش حل کنید و اجازه دهید دم بکشد تا بیشترین میزان رنگ خود را پس دهد. حالا آن را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.

در پایان پودر زنجبیل را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. آنقدر که خمیر حلوا یک دست و نرم شود. حالت حلوا را در ظرفی ریخته و صاف کنید و با دست کمی فشار دهید تا فشرده شود. ظرف را کنار بگذارید و اجازه دهید خنک شود.

سپس با چاقو، آن را به شکل لوزی یا هر شکل مورد پسند خودبرش دهید و جدا کرده و روی حلوا را با مخلوط خاک قند و پودر هل و یا مقداری پودر نارگیل تزئین کنید.

حلوای زنجبیلی

منبع: بانوکده ،اسراء فود،همشهری آنلاین

 

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *