خواص , فواید و مضرات فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای برای سلامتی

از لحاظ تاریخی فلفل قرمز یا فلفل قرمز که در انگلیسی به آن چیلی یا چیلی پپر (Chili Pepper) گفته می شود برای قرن های متمادی در قاره آمریکا کشت می شده است و در قرن های اخیر به دیگر نواحی کره زمین وارد و در آنجا کشت گردیده است. در قرن شانزدهم فلفل قرمز به کشورهای آسیایی رفت و امروزه هند بزرگترین تولید کننده، مصرف کننده و صادر کننده این ماده غذایی است که هم برای مصرف غذایی و هم به عنوان دارو در بسیاری از کشورهای مورد استفاده فراوان است. در مقاله «خواص فلفل قرمز – ۶ خاصیت فلفل قرمز برای سلامتی» برخی از خواص فلفل قرمز را بررسی می کنیم.

فلفل دلمه ای از همان خانواده فلفل هاست. به مرور که فلفل دلمه ای می رسد رنگ آن نیز تغییر می کند.

خواص فلفل قرمز برای سلامتی

خواص فلفل قرمز برای لاغری

شاید بتوان گفت کاهش وزن و چربی سوزی مهم ترین خاصیت فلفل قرمز یا فلفل قرمز محسوب می شود و مقالات بسیاری در این زمینه منتشر شده است. تحقیقات بسیاری نشان داده است که فلفل قرمز در کاهش اشتها تاثیر بسیار داشته و استفاده از آن در رژیم غذایی نیز در کاهش وزن بسیار مفید و مؤثر است.

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که مصرف روزانه فلفل قرمز سبب کاهش وزن شده و بدن را در حالت ثابت و دلخواه نگه می دارد. در این مطالعات تعدادی از موش ها با برنامه غذایی سرشار از چربی مورد تغذیه قرار گرفتند؛ همچنین در غذای آنها به طور مرتب از فلفل قرمز نیز استفاده شد که این موضوع سبب شناسائی نوعی ماده شیمیایی مهم در فلفل موسوم به «کاپسایسین» شد. در مطالعات بعدی مشخص شد که این ماده شیمیایی یافت شده در فلفل قرمز توانایی زیادی در بالا بردن سوخت و ساز بدن داشته و میزان چربی سوزی بدن را افزایش می دهد. این ماده بر هر دو نوع چربی های سفید و قهوه ای بدن تاثیرگذار است.

بر اساس تحقیق دیگری که توسط دانشمند‌ان آمریکایی صورت گرفت، مشخص شد که استفاده از فلفل قرمز و قرص این گیاه می‌تواند در کاهش وزن بسیار مفید واقع شود. بر اساس این تحقیق که توسط دانشمند‌ان دانشگاه «اوکلاهاما» در آمریکا صورت گرفت، این موضوع مشخص شد که مصرف روزانه یک حب قرص و یا دو گیاه فلفل قرمز تند می‌تواند به راحتی و به سرعت باعث کاهش وزن فرد شود؛ به طوری که مصرف این گیاه و یا یک حب قرص از آن به میزان ۸۰ دقیقه پیاده روی از وزن کم می‌کند. در این تحقیق همچنین به این موضوع اشاره شده است که مصرف این قرص و یا خوردن یک یا دو گیاه فلفل قرمز در روز برای افرادی که وقتی برای ورزش و یا پیاده روی ندارند، بسیار مفید است.

تحقیقات دیگری هم که سالیان متمادی است بر روی فلفل قرمز تند و مشتقات آن صورت می‌گیرد، نشان از این موضوع دارد که مصرف این ماده یکی از راه‌های طبیعی در کاهش وزن و لاغر شدن است. همچنین فلفل قرمز در لاغر شدن، کنترل وزن و سریع‌تر شدن فعالیت‌های بدنی بسیار مفید است.

خواص <b>فلفل قرمز</b> برای لاغری

خواص فلفل قرمز برای لاغری

کاهش خطر انسداد رگ های خونی با فلفل قرمز

اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کرده‌اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش داده‌اید.

پیش از این تصور می‌شد که فلفل قرمز سبب وخیم‌تر کردن زخم معده می‌شود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گسترده‌ای که انجام پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم (capsicum) می‌تواند از ایجاد لخته‌های خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور ساخت داروهای مسکن نیز هستند.

آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام گرفت نشان می‌داد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری انسداد شریان‌های خونی مبتلا می‌شوند. برای اثبات این موضوع که کاهش خطر انسداد رگها نیز جزو خواص فلفل قرمز یا همان فلفل قرمز محسوب می شود، محققان تاریخچه‌ی پزشکی ساکنان کشورهایی را که معمولاً از غذاهای تند استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگ‌های خونی در افرادی که به طور مداوم از فلفل استفاده می‌کنند به مراتب کمتر از سایرین می‌باشد.

خواص فلفل قرمز برای تسکین درد

یکی دیگر از خواص فلفل قرمز، توانایی کنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود می‌بخشد و در نتیجه مواد لازم برای بهبود را به هر نوع جراحت و زخم می‌رساند. به همین ترتیب اثر ضدالتهاب نیز دارد.

دانشمندان دانشگاه بوفالو کشف کرده اند که آلکالوئید کپسای سین که موجب طعم تند فلفل قرمز می شود می تواند در تسکین درد ماهیچه و مفصل نیز کارساز واقع شود. محققان می گویند که این ترکیب پایانه های اعصاب حسی که مسئول دریافت درد و گرما است را بر می گرداند. رسپتورها مانند یک درگاه برای اعصاب عمل می کنند ، زمانی که تحریک می شوند گشوده شده و کلسیم خارجی وارد آن می شود تا زمانی که رسپتور خاموش شود. این فرآیند را حساسیت زدایی گویند. جریان کلسیم تغییری ایجاد می کند که در نتیجه سیگنال درد تشخیص داده می شود. به عبارت دیگر رسپتورها به خودی خود حساسیت زدایی نمی شوند. اما میزان پاسخ آن متغیر می شود و ترکیب کپسای سین به عنوان یک داروی درد کش، باعث تسکین درد می شود، بدون اینکه به خودی خود باعث تحریک و آزردگی شود.

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. دانشمندان در بررسی‌های خود دریافته‌اند در فلفل قرمز ماده‌ای محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرص‌های مسکن در کاهش سردرد موثر است. پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز می‌شد اما علت آن معلوم نبود

خواص , فواید و مضرات فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای برای سلامتی

خواص <b>فلفل قرمز</b> برای تسکین درد

خواص فلفل قرمز برای تسکین درد.

فلفل قرمز و مقابله با سرماخوردگی

در سرماخوردگی ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دروز بالا در حدو ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق می کند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند . وجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد. به علاوه این سبزی دارای خواص ضدعفونی کنندگی نیز هست.

کپساسین موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می کند. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می شود، بنابراین افرادی که در برنامه ی غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می کنند، کمتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند. پس سعی کنید روزهایی که سرماخوردگی شیوع پیدا می کند، از فلفل بیشتر در سالادتان، به همراه سایر سبزی های تازه استفاده کنید.

فلفل قرمز و سرطان

و اما خواص فلفل قرمز برای مقابله با سرطان. تحقیقات بیشماری نشان داده‌اند که کاپسیسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند و حتی سبب از بین رفتن سلول‌های بدخیم می‌شود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطان‌های مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به طور چشمگیری پایین‌تر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل استفاده نمی‌کنند. محققان زمانی که به موش‌هایی که دارای سلول‌های سرطانی بودند، مقداری capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطان‌ها در آن‌ها شدند. در تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند.

البته بهتر است بدانید نتیجه تحقیقی که در مرکز تحقیقات سرطان شناسی آمریکا صورت گرفته نشان می دهد که ماده موثر موجود در فلفل مانند تیغ دولبه عمل می کند و اثر سرطان زایی یا ضد سرطانی آن به میزان مصرف آن بستگی دارد. اگر مصرف فلفل قرمز یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.

احتمال افزایش امید به زندگی با مصرف فلفل قرمز

محققان آمریکایی موفق شدند امید به زندگی موش‌های آزمایشگاهی را به کمک یکی از ترکیبات موجود در فلفل قرمز افزایش دهند. محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا به کشفی جدید و تازه رسیده‌اند که می‌تواند در افزایش امید به زندگی و طول عمر یعنی همان آرزوی دیرین بشر موثر باشد. نتایج پژوهش این محققان که در مجله Cell به چاپ رسیده است نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز چند سال به عمر اضافه می‌کند.

پیش از این محققان به این نتیجه رسیده بودند افرادی که از دردهای مزمن رنج می‌برند عمر کوتاه‌تری نسبت به بقیه خواهند داشت. البته دلیل این مسئله روشن نبوده تا اینکه محققان آمریکایی تصمیم گرفتند پرده از این راز بردارند. برای این کار بررسی‌های خود را روی موش‌هایی آغاز کردند که فاقد یکی از گیرنده‌های درد (TRPV1) بودند. این گیرنده که در پوست و به خصوص عصب‌ها قرار دارد به وسیله‌ی ترکیبات موجود در فلفل قرمز مانند «کاپسایسین» از کار انداخته شد. نتیجه اینکه امید به زندگی این موش‌ها به میزان ۱۴ درصد افزایش پیدا کرد. از این گذشته متابولیسم این موش‌ها حتی در دوره‌ی پیری نیز مانند دوره‌ی جوانی‌شان فعال بود .محققان معتقدند دست بردن در این گیرنده نه تنها متابولیسم بدن را دست‌خوش پیری نمی‌کند بلکه امید به زندگی را نیز افزایش می‌دهد.

خواص , فواید و مضرات فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای برای سلامتی

<b>فلفل قرمز</b> و احتمال افزایش امید به زندگی

فلفل قرمز و احتمال افزایش امید به زندگی

عوارض فلفل قرمز برای سلامتی

فلفل قرمز از جمله موادی است که بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود . زیرا کودکان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا می کنند.

همانطور که گفتیم مصرف فلفل قرمز سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می‌برد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک می‌کند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی می‌شود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود می‌تواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.

فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود .خوردن فلفل قرمز می تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می برند فراهم سازد .

محققان اورولوژی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات مردان خبر دادند. فلفل قرمز تند و روابط جنسی ناتمام می‌توانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند. فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود و به رابطه جنسی نیز کمک می‌کند، اما هم‌زمان باعث چرک کردن غده پروستات می‌شود.

 

فلفل دلمه ای و ویتامین هایش

 

فلفل دلمه ای از همان خانواده فلفل هاست. به مرور که فلفل دلمه ای می رسد رنگ آن نیز تغییر می کند. اگر این سبزی خوش رنگ قبل از رسیدنِ کامل چیده شود رنگ آن سبز خواهد بود. اما اگر برای مدت طولانی تری روی زمین بماند رنگ آن زرد و سپس قرمز می شود. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C و ریزمغذی های زیادی مانند بتاکاروتن و فلاوونوئیدهاست. هرچه این سبزی رسیده تر یعنی قرمزتر باشد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بیشتری است. این آنتی اکسیدان های قوی نیز به راحتی می توانند از پس رادیکال های آزاد مخرب بربیایند.فلفل دلمه ای بیش از ۹۰ درصد آب دارد و حاوی کالری کمی است. این سبزی حاوی گلوسیدها به خصوص گلوکز و فروکتوز می باشد. باید بدانید که پروتئین ها و لیپیدهای (چربی) موجود در آن بسیار اندک است و در عوض سرشار از ویتامین C و ویتامین A و پیش سازهای آن می باشد. میزان ویتامین A به خصوص در فلفل دلمه های کاملا رسیده یعنی قرمز بسیار بیشتر است.اگر اهل مکمل نیستید و می خواهید به طبیعی ترین شیوه ویتامین B جذب کنید می توانید به فلفل دلمه ای اعتماد کنید. به خاطر اینکه منبع فوق العاده ویتامین B۶ و B۹ و همچنین ویتامین E می باشد. در مورد فلفل دلمه ای زرد باید بگوییم که تامین کننده ویتامین B۹ بوده و فلفل دلمه ای سبز منبع ویتامین K می باشد.

خواص , فواید و مضرات فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای برای سلامتی

 

فلفل دلمه ای و مواد معدنی و عناصر مغذی اش

 

فلفل دلمه ای حاوی میزان زیادی املاح و مواد معدنی است: این سبزی حاوی آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و زینک می باشد. گوشت و پوست فلفل دلمه ای حاوی میزان بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی است: یعنی کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدها. فلفل دلمه ای قرمز نیز به نوبه خود منبع فوق العاده بتاکاروتن و کریپتوگزانتین می باشد که این دو ترکیب پیش ساز ویتامین A محسوب می شوند.لیکوپن یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی فلفل دلمه ای است که برای بدن بسیار مفید است. علاوه بر این ها باید بدانید که فلفل دلمه ای سرشار از فیبرهای غذایی است. فیبرهای غذایی در معده حجیم شده و بخش زیادی از آن را اشغال می کنند برای همین هم سیری زودهنگام و البته طولانی مدتی ایجاد می کنند. به همین دلیل هم میل به پرخوری کاهش پیدا می کند. از این گذشته فیبرها باعث عبور راحت مدفوع از روده ها شده و با مشکل یبوست مقابله می کنند.

فلفل دلمه ای و تند

فلفل دلمه ای و مقابله با بیماری ها

 

در حالت کلی ویتامین ها، ترکیبات آنتی اکسیدانی و فیبرهای موجود در میوه ها و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارد. نتایج پژوهش های متعددی نشان داده است که مصرف زیاد میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیگر بیماری ها را کاهش می دهد.فلفل دلمه ای جزو سبزیجاتی است که حاوی بیشترین میزان ویتامین C می باشد. این ویتامین خواص آنتی اکسیدانی دارد و برای مقابله با بیشتر بیماری ها لازم است. کمبود این ویتامین اضطراب و استرس را در وجود شما بالا می برد. خودتان هم بهتر می دانید که استرس منشأ بسیاری از بیماری هاست برای همین هم اگر آدم مضطربی هستید، سیگار می کشید و یا جنینی در شکم دارید نیازتان به ویتامین C به مراتب بیشتر است. یعنی ۱۲۰ میلی گرم در روز. ویتامین C بسیار موثر و مفید است و تأثیر ویتامین های A و E را بالا می برد. این ویتامین برای ساخت سلول ها و بافت های بدن، بهبود جای زخم و جذب آهن لازم است. از این گذشته این ویتامین با همکاری کاروتن و ویتامین A از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری می کند. برای همین هم توصیه می کنیم با افزایش مصرف فلفل دلمه ای باک ویتامین C تان را پر کنید تا از بیماری های مختلف دور بمانید.فلفل دلمه ای به ویژه از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، کاهش قدرت بینایی و گرفتگی بینی پیشگیری می کند. مصرف این سبزی راهی است برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه،آرتریت و جلوگیری از افزایش کلسترول بد خون.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *