فواید و مضرات و خواص بادام زمینی – خاصیت های کره بادام زمینی

بادام زمینی دارای فواید سرشاری است اما مصرف نادرست آن مضراتی به همراه دارد، اما چگونه؟

خواص بادام زمینی و خواص کره و روغن بادام زمینی و همچنین مضررات مصرف بادام زمینی و علائم هشدار دهنده مصرف آن را به طور کامل در این بخش برایتان خواهیم گفت.  بادام زمینی از خانواده نخود فرنگی و عدس می باشد. گلهای آن روی زمین رشد می کنند و بدلیل سنگینی آنها به درون زمین نفوذ کرده و بادامها در آنجا رشد می کنند و بزرگ می شوند

بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.

موادی مغذی در بادام زمینی وجود دارد مانند فولیک اسید، اسید فیتیک، فیتواسترولز،  که تاثیراتی ضد سرطان دارند.

بادام زمینی نشان داده است که بادام زمینی به دلیل داشتن نیاسین از مبتلاء شدن افراد به بیماری آلزایمر(فراموشی) جلوگیری می نماید. محققان شیکاگویی بر روی تغذیه 3000 نفر در رده سنی 65 سال به بالا تحقیق کردند.


فواید بینظیر بادام زمینی

بادام زمینی برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا می برد.

این آجیل پرخاصیت درد معده را از بین می برد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود.

همچنین بادام زمینی سرفه خشک را برطرف می کند.

شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند و بسیار مقو ی است.

به هضم غذا کمک می کند و یک ملین عالی است.

به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که بهمیزان کم ار آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.

بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد.

خواص کره بادام زمینی
فواید کره بادام زمینی

از کره بادام زمینی و خواص آن بدانید

فایده مهم کره بادام زمینی این است که از چربی سالم بوجود آمده است. کره بادام زمینی حاوی چربی های اشباع نشده، مواد مغذی است که به کاهش سطوح کلسترول مضر و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک میکند. روغن بادام زمینی ترکیبات موجود در کره در بادام زمینی از تنگ شدن عروق پیشگیری میکند.

 مضرات بادام زمینی را بشناسید

بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود.

اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل:تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.
ارزش غذایی بادام زمینی:

مواد مغذی موجود در ۲۸ گرم بادام زمینی عبارتست از:

کالری ۱۶۶
پروتئین ۷/۶گرم
کربوهیدرات ۱/۶ گرم
فیبر ۳/۲ گرم
چربی ۱۴ گرم
ویتامین E ۲/۲ میلی گرم
ویتامین B3 ۸/۳ میلی گرم
فولات ۱/۴۱ میکروگرم
مس ۱۹/۰ میلی گرم
منیزیم ۵۰ میلی گرم
فسفر ۱۰۱ میلی گرم
پتاسیم ۱۸۷ میلی گرم

بادام زمینی peanut butter
فواید بادام زمینی:

بادام زمینی یک دانه روغنی مثل بادام یا گردو نیست، بلکه جزو گروه حبوبات مثل عدس و لوبیا قرمز است.
بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است .
بادام زمینی، منبع خوب انرژی است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی ۵۰ گرم چربی، ۱۶ گرم کربوهیدرات است.
بادام زمینی دارای پروتئین با کیفیت عالی می باشد. در بین آجیل ها، بادام زمینی دارای بیشترین مقدار پروتئین می باشد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی ۲۵ گرم پروتئین می باشد. پس اگر کودک شما فقط بادام زمینی یا کره بادام زمینی می خورد، از کمبود پروتئین در کودک نگران خود نباشید.
بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی، از نوع غیر اشباع و خوب می باشند.
در ۲۸ گرم بادام زمینی، حدود ۲ گرم فیبر وجود دارد. این مقدار ۹ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می کند.
بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3 می باشد، ۱۱۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می شود، فرایند پیری را به تعویق می اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
برای افزایش این ویتامین توصیه شده که مردان ۱۶ میلی گرم در روز و زنان ۱۴ میلی گرم در روز بادام زمینی مصرف کنند.
ویتامین E نیز در بادام زمینی وجود دارد. ۲۸ گرم بادام زمینی در حدود ۱۰درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند.
بادام زمینی دارای آنتی اکسیدان نیز می باشد. پس سلول را از خرابی و نابودی محافظت می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
منیزیم موجود در بادام زمینی، گرفتگی عضلانی را دور می کند.
بادام زمینی دارای فولات نیز می باشد. فولات از کم خونی، رنگ پریدگی و ضعف جلوگیری می کند.
بادام زمینی حاوی پتاسیم می باشد. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب می شود و از گرفتگی عضلانیو ادم جلوگیری می کند.
فسفر در بادام زمینی وجود دارد که جلوی ضعف و خستگی را می گیرد.
بدون کلسترول می باشد.
رزوراترول ( resveratrol)ماده مفیدی برای سلامت قلب که در انگور وجود دارد، در پوست قرمز بادام زمینی نیز یافت می‏شود.
چون هر ۳۰گرم بادام زمینی حاوی ۱۴گرم چربی است، آن را می‏توان جزو گروه چربی در رژیم غذایی قرار داد.
یک وعده بادام زمینی حدود % ۲۰از نیاز روزانه ویتامین Eرا تأمین می‏کند.
یک تحقیق انجام شده بر ۳۰/۰۰۰خانم نشان داده است که خانمهایی که بادام زمینی را چهار بار در هفته مصرف می‏کردند، نصف ریسک ابتلا به سکته قلبی را نسبت به خانمهایی که بادام زمینی و دیگر دانه ‏های روغنی را مصرف نمی‏کردند داشتند.
بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.
یک رژیم دارای بادام زمینی، به خاطر افزایش منیزیم، فولات، فیبر، مس و ویتامین E ، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مصرف ۲۸ گرم بادام زمینی در روز، موجب کاهش بیماری قلبی می گردد. برای جلوگیری از بیماری قلبی، حداقل ۱ مشت بادام زمینی و دیگر آجیل ها یا ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را ۴ بار در هفته میل کنید.
اگر ۲۸ گرم بادام زمینی، آجیل و یا کره بادام زمینی در هفته میل کنید، ۲۵درصد خطر پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم کرده اید.
بادام زمینی را ۲ بار یا بیشتر در هفته مصرف کنید. ثابت شده است زنانی که از این امر پیروی می کنند، تا ۸۵ درصد سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده اند و به همین ترتیب مردان تا ۲۷ درصد این سرطان را کاهش داده اند
میوه نارس آن، ترشح شیر را زیاد می کند.
روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.
بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد.
برای تقویت ریه و طحال مفید است .
درد معده را از بین می برد .
نرم کننده سینه است .
سرفه خشک را برطرف می کند .
ملین است .
بسیار مقوی است .
برای تقویت قوای دماغی مفید است .
به هضم غذا کمک می کند .
خوردن روغن بادام زمینی چون فاقد کلسترول است برای افرادی که چربی خونشان بالاست مفید می‌باشد و از جمع شدن چربی در رگها جلوگیری می‌کند.
بادام زمینی برطرف کننده خستگی شدید می‌باشد.
کسانی که بهت زده یا بی‌حوصله هستند ۱۰ صبح و ۵ بعدازظهر ۳۰ عدد بادام زمینی با کمی عسل و اگر آب هویج بود با کمی از آن میل کنند.
برای کودکانی که راشیتیسم دارند روزانه ۱۰ تا ۱۲ دانه بادام زمینی میل کنند.
مقدار روی و ید در بادام زمینی زیاد است در نتیجه کسانی که گواتر دارند بادام را در جیره غذایی خود بگنجانند.
بادام زمینی برطرف کننده سودا است.
بادام زمینی ضد رطوبت معده است.
بادام زمینی برطرف کننده زخم مثانه و سوزش مجاری ادرار می‌باشد.
به علت بالا بودن میزان کالری ،باید بادام را جایگزین غذاهای چرب کنید ، نه اینکه به مواد دیگر اضافه کنید.
کلسیم و ویتامین D موجود در بادام زمینی برای سلامت استخوان و دندان مفید است

و مو:

کسانی که کف دستشان پوسته پوسته می‌شود علاوه بر خوردن بادام زمینی آن را به کف دست بمالند.
برای درمان شوره و ریزش مو قبل از حمام بادام زمینی را به سر بمالند.

مصرف بادام زمینی در دیابت:

بادام زمینی دارای منبع فراوانی از فیبر غذائی و کربوهیدرات است و میزان افزایش قند و انسولین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ را تنظیم می کند و مصرف ۲۵ گرم بادام زمینی ۵ روز یا بیشتر در هفته ، ۲۵ درصد بیماری های مرتبط با قند را کاهش می دهد.

مصرف بادام زمینی در افراد چاق:

به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به میزان کم ار آن بخورند. بیشتر از ۱ مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

مصرف بادام زمینی در بارداری:

مصرف بادام زمینی در دوران بارداری ممکن است موجب بروز حساسیت در کودکان آنها شود. البته تحقیقی که در این زمینه صورت گرفت ، ثابت نکرد که مصرف بادام زمینی در طول دوران بارداری، باعث آلرژی بادام زمینی در کودکان می شود اما صرفاً نشان می دهد، کودکانی که مادران شان در طول دوران بارداری، بادام زمینی مصرف کرده اند، هنگامی که تست های آلرژی می دهند، حساسیت بیشتری را نسبت به آلرژی از خود نشان می دهند.

مضرات و موارد احتیاط  :

اگر کره بادام زمینی میخرید دقت کنید که تازه و از کارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا کره آن در اثر عدم دقت در تولید ، آلوده به قارچ سمی افلاتوکسین Aflatoxin می شود که سرطان زا بوده و باعث سرطان کبد می شود . مانند آجیل مصرف میشود .
بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود.
اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

 

فعال و خواص بادام از دیدگاه طب سنتی ایران:
بازکننده سده ها و حافظ قوتها
حافظ جوهر مغز خصوص با نبات
جالی اعضای باطنی
مقوی قوای بینایی
ملین طبع و حلق و موافق سینه و شیره آن با شکر جهت سرفه و خشونت سینه و حنجره و
ملین اعضای باطنی و بطن به سبب جلایی که دارد و جهت زخم روده ها و مثانه و اسهال حادث از رطوبت معده
تولیدکننده منی و مسکن حدت و گرمی آن و حدت بول
چاق کننده بدن و با شکر کثیرالغذاء
ملین طبع و مفتح با انجیر نیز ملین و جهت قولنج نافع
بادام مطحون ثقیل بر معده و بطی النزول از آن
رهشی سریع النزول تر از آن
بادام مربا در تغذیه و فربه نمودن بدن بهتر و در اصلاح کلیه قوی الاثر
بو داده آن مقوی معده و قابض و رافع ترهل و سستی آن و مقوی قوای جنسی و زیاده کننده منی
لعق نمودن مقدار یک جوزه معتدل از آن با عسل جهت درد جگر و سرفه و تحلیل ریاح خصوص ریاح کلیه
ثمر تازه نارس آن که چغاله نامند با پوست مقوی بن دندان و مسکن حرارت دهان به سبب برودت و یبوست پوست آن
شکوفه آن محرك قوای جنسی مردان و قاطع قوای جنسی زنان (2).
رازی در کتاب اغذیه می نویسد: گرمی بادام معتدل ولی هضم آن به کندی انجام می شود. برای سینه و ریه نافع و برای ورم مثانه و روده ها نیز مفید است. شکرطبرزد و قند خزاینی و گلاب موجب اغراء و ازلاق آن گردیده و به سرعت آن را از مجاری هاضمه خارج می سازد. اگر کسی به علت زیاد خوردن آن سنگین شد باید آب عسل روی آن بنوشد و اگر بادام تر زیاد خورد بر روی آن، گوارش زیره و به میل کند.
اگر گردو و بادام را پوست کنند و با شکر و قند خزاینی بخورند نیروی دماغی تقویت و بر مقدار منی افزوده می شود و بدن را فربه می کند و غذای بسیار به بدن می رساند (3).

%image_alt%

یک دیدگاه برای “فواید و مضرات و خواص بادام زمینی – خاصیت های کره بادام زمینی”

  1. خیلی ممنون واقعا مفید بود من هم کمبود وزن دارم و هم چند روز دچار فلج عصبی صورت شدم ، باخوندن این مطلب فهمیدم بادام زمینی و کره ان برای من مفید است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *