انبه :خواص، فواید و مضرات – خواص درمانی انبه از دیابت تا پوست

نام مستعار مشترک برای انبه ها در واقع “شاه میوه” ونام انگلیسی آن MANGO است. فراتر از طعم شیرین و خوش، آنها همچنین حاوی فراوانی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که سلامت شما را تضمین می کنند. برای دهه های گذشته، انبه ها برای تسکین معده استفاده شده اند. همانند پاپایا، آنها حاوی آنزیم های خاصی با خواص آرام بخش معده هستند. انبه غنی از فیبر است، بنابراین اگر شما حداقل یک انبه در رژیم غذایی خود دارید، تقریبا تضمین می شود که از یبوست، همورویید و بیماری روده اسپاستیک (سندرم روده تحریک پذیر یا کولیت انقباضی) جلوگیری کنید.

تحقیقات و مطالعات منتشر شده در ژورنال Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety نشان داده است که فیبر غذایی دارای اثرات مثبت برای از بین بردن بیماری های دژنراتیو، از جمله برخی از سرطان ها و بیماری های قلبی است. بیماری دژنراتیو نتیجه یک فرآیند مستمر بر اساس تغییرات تخریب کننده سلول ها است که بر روی بافت ها و یا اندام ها اثر می گذارد و در طول زمان به طور فزاینده ای بدتر می شود. علت آن فرسودگی عضلانی طبیعی و یا شیوه زندگی مانند ورزش وعادات خوردن نامناسب است. اکنون دلایل بیشتری برای افزودن این میوه خوشمزه در رژیم روزانه خود دارید.  هرچه بیشتر در فعالیت های شدید شرکت می کنید، پتاسیم بیشتر بدن شما از دست می رود، که یکی دیگر از فواید انبه است:محتوای پتاسیم بالا!

ارزش تغذیه ای انبه

انبه به خانواده مشترک با پسته، gandaria (انبه ماریان)، mombin(آلوی جاوا) و بادام هندی تعلق دارد. بعضی از نام های معمول برای انبه منگوت ومانگا بسته به منطقه یا ملت است. آن را در جنوب آسیا، بویژه در برمه و شرق هند، تقریبا 4000 سال پیش آغاز شده است. بسیاری از داستان ها در اساطیر هند شامل اشاره به می شود و گفته می شود که لرد بودا اغلب در یک انبه زندگی می کند. کشت انبه ابتدا به مالزی، شرق آسیا و شرق آفریقا گسترش یافت و در نهایت در سال 1880 به کالیفرنیا معرفی شد. آنها توسط کاوشگران پرتغالی به آفریقا و برزیل معرفی شدند وکشت انبه در هاوایی و فلوریدا در طول قرن نوزدهم آغاز شد.

با توجه به باورهای هند، انبه ها نماد زندگی (این میوه ملی هند) است و تقریبا در هر آیین مقدس استفاده می شود. برگ های انبه تقریبا همیشه برای جشنواره ها و دکوراسیون عروسی استفاده می شود. “Chutney” ساخته شده از انبه هندی چاتنی اصلی معروف شناخته شده در کل جهان است. چاتنی طیفی از سس ها و چاشنی های مخصوص آشپزی هندی اند که از مواد مختلفی از گوجه و نخود تا انبه آماده می شوند. امروزه هند همچنان بزرگترین تولید کننده انبه می باشد، اما تایلند، چین، برزیل و مکزیک نیز این میوه بسیار مفید را کشت می کنند.

مواد مغذی

یک فنجان (225 گرم ) حاوی موارد زیر است:

105 کالری

76 درصد ویتامین C (آنتی اکسیدان و تقویت کننده ایمنی)

25 درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت بینایی)

11 درصد ویتامین B6 و دیگر ویتامین های B (تولید هورمون در مغز و پیشگیری از بیماری های  قلب)

9 درصد فیبر پروبیوتیک سالم

9 درصد مس (مس کوفاکتور برای بسیاری از آنزیم های حیاتی و تولید گلبول های قرمز است)

7 درصد پتاسیم (برای تعادل مصرف بالای سدیم)

4 درصد منیزیم

انبه البالویی albalooyi.ir

مزایای انبه برای سلامتی

چربی اشباع، کلسترول و سدیم انبه بسیار کم است. آنها همچنین یک منبع عالی از فیبرهای رژیمی و ویتامین B6 و همچنین منبع خوبی از ویتامین A وC هستند. آنها غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و مس و یکی از بهترین منابع کوئرستین، بتاکاروتن و آستراگالین هستند. اینها آنتی اکسیدان های قدرتمنداند که توانایی خنثی کردن رادیکال های آزاد در سراسر بدن را دارند. بیماری هایی مانند بیماری قلبی، پیری زودرس، سرطان و بیماری های دژنراتیو به علت وجود این رادیکال های آزاد هستند که به سلول ها آسیب می رساند. تونیک ساخته شده از انبه در طب گیاهی چینی به عنوان تونیک یین(yin) شناخته می شود و برای درمان لکنت، خونریزی، کم خونی، سرفه، یبوست، حالت تهوع، تب، بیماری دریایی و به عنوان درمان هضم ضعیف مورد استفاده قرار می گیرد.

فشار خون را تحت کنترل نگه می دارد 

انبه دارای محتوای ویتامین قابل توجهی است که سلامت کلی را تضمین می کند. آنها غنی از پتاسیم (4٪ در 156 میلی گرم) و منیزیم (2٪ در 9 میلی گرم) هستند و داروهای طبیعی فوق العاده ای برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا هستند. آنها همچنین حاوی سلنیوم، کلسیم، آهن و فسفر هستند. گفته می شود که آنها نیروگاه های تولید ویتامین هستند زیرا غنی از ریبوفلاوینB2، ویتامین B6، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، نیاسینB3، فولاتB9، تیامینB1 و اسید پانتوتنیکB5 هستند. محتوای ویتامین E در انبه ها حتی می تواند به تقویت قوای جنسی شما از طریق افزایش عملکرد فعالیت جنسی هورمون های جنسی کمک کند.

انبه albalooyi.ir

پیشگیری از سرطان و سلامت قلب 

انبه دارای مقادیر بالایی از پکتین، فیبر غذایی محلول است که به طور موثر باعث کاهش کلسترول در خون می شود. پکتین همچنین می تواند باعث جلوگیری از ایجاد سرطان پروستات شود. به تازگی، مطالعات انجام شده در موسسه تحقیقات غذایی کشف کردند که یک ترکیب در پکتین با گالکتین 3 (پروتئینی که نقش مهمی در همه مراحل سرطان دارد) ترکیب می شود و سطح فعالیت آن را کاهش می دهد.  اپیک یا همان The European Prospective Investigation of Cancer از بخش های مشترک سازمان بهداشت جهانی WHO و دانشگاه کمبریج همچنین ارتباط قوی بین خوردن انبه و کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش یافته است.

افزایش وزن  

مصرف انبه یکی از ساده ترین راه های به دست آوردن وزن است. 150 گرم انبه دارای حدود 86 کالری است که می تواند توسط بدن به راحتی جذب شود. علاوه بر این، آنها حاوی نشاسته هستند که به قند تبدیل می شده و به افزایش وزن کمک می کند. بعضی از افراد به دلایل مختلف به سختی کار می کنند و انبه باید قطعا بخشی از رژیم غذایی آنها باشد. میلک شیک انبه روند تولید وزن را سرعت می بخشد، زیرا آنها حاوی شیرو نیز  بسیار خوشمزه هستند. میلک شیک گونه‌ای نوشیدنی شیرین خنک است که معمولاً از ترکیب شیریا بستنی با طعم دهنده‌ها و یا شیرین کننده‌هایی مانند باتراسکاچ، کارامل، سس شکلات، یا شهد میوه درست می‌شود.

انبه albalooyi.ir

هضم غذا

انبه ها نقش مهمی در از بین بردن مشکلاتی مانند سوء هاضمه و اسیدیته بیش از حد دارند. آنزیم های گوارشی در انبه ها به ترویج هضم طبیعی و کارآمد کمک می کنند. مواد زیستی فعال در انبه مانند استرها، ترپن ها و آلدئیدها به افزایش اشتها کمک می کند و همچنین عملکرد سیستم گوارش را بهبود می بخشد.

درمان آنمی و کمک به بارداری

انبه غنی از آهن است که باعث می شود برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند مفید باشد. مصرف منظم و تعدیل شده انبه میتواند با افزایش میزان گلبولهای قرمز در بدن به از بین بردن کم خونی کمک کند.

انبه ها برای زنان باردار بسیار مفید هستند، زیرا نیازهای آهن در دوران بارداری بسیار ضروری است. پزشکان اغلب قرصهای آهن را در دوران بارداری تجویز می کنند، اما به جای مکمل، می توانید از یک رژیم غذایی سالم حاوی آهن با انبه لذت ببرید. گیرنده های طعم روی زبان در حین بارداری معمولا حساسیت خود را از دست می دهند، بنابراین انبه ها بیشتر از فوایدشان برای خانم های باردار لذت بخش اند.

درمان آکنه و جوش

این شمارا متعجب میکند که انبه ها به شدت با سلامت پوست ارتباط دارند. به غیر از آوردن درخشش به صورت شما، آنها همچنین به بهبود رنگ پوست کمک می کنند. شما می توانید به راحتی زیبایی خود را با استفاده از این میوه خوشمزه در رژیم غذایی خود به طور منظم افزایش دهید.انبه ها به طور موثری آکنه را با باز کردن منافذ مسدود شده پوست درمان می کنند. هنگامی که این منافذ باز می شود، تشکیل آکنه در نهایت متوقف خواهد شد. باز کردن و پاکسازی منافذ مسدود و آلوده پوست موثرترین راه برای از بین بردن آکنه است. برای لذت بردن از این مزایا، نیازی به خوردن آنها هر روز نیست. کافیست شما پالپ (بخش گوشتی)انبه را برداشته و آن را بر روی پوست برای حدود 10 دقیقه قرار دهید، سپس آن را بشویید.

انبه albalooyi.ir

علائم پیری را کند می کند

انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین A و ویتامین C است که هر دو به تولید پروتئین کلاژن درون بدن کمک می کند. کلاژن به محافظت از رگ های خونی و بافت همبند بدن کمک می کند، بنابراین روند پیری طبیعی پوست کاهش می یابد. بنابراین، انبه با قاطعیت می تواند یک غذای ضد پیری نامیده شود. مکمل های رژیمی طبیعی بهترین راه برای بازگرداندن جوانی به شیوه ای طبیعی و خوشمزه هستند.

ارتقاء سلامت مغز

انبه دارای مقادیر فراوان ویتامین B6 است که برای حفظ و بهبود عملکرد مغز حیاتی است. این ویتامین ها در ادغام  انتقال دهنده های عصبی اصلی کمک می کند که در تعیین خلق و تغییر الگوهای خواب تاثیر دارد. انبه ها به طور طبیعی مقادیر قابل توجهی از این ویتامین B6 را تامین می کنند. با استفاده از انبه به عنوان بخشی از رژیم غذایی شما می توانید از یک مغز سالم و عملکرد عصبی موثر اطمینان حاصل کنید. شما همچنین از مکمل های دارویی اجتناب می کنید که دارای لیست طولانی از عوارض جانبی احتمالی هستند. محتوای اسید گلوتامیک (اسید آمینه ) در انبه باعث افزایش تمرکز و قدرت حافظه شما می شود.

انبه albalooyi.ir

افزایش ایمنی بدن

همانطور که قبلا ذکر شد، مثل هویج، انبه نیز غنی از بتا کاروتن، یک کاروتنوئید قوی است. این عنصر انبه در بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند و آن را نسبت به باکتری ها و سموم غیر قابل نفوذ می کند. مقادیر بیش از حد بتا کاروتن نیز در داخل بدن به ویتامین A  تبدیل می شود. ویتامین A یکی دیگر از ویتامین های آنتی اکسیدان است و به شما محافظت بیشتری در برابر رادیکال های آزاد می دهد که می توانند به سیستم های داخلی شما آسیب برسانند. آنها نه تنها شانس زندگی شما را برای زندگی بدون بیماری افزایش می دهند، بلکه به دلیل طعم و مزه شان لذت بخش اند.

مدیریت و پیشگیری از دیابت

تحقیقات بیشتری در حال انجام است اما برخی مطالعات قبلا نشان داده اند که انبه ها یک درمان طبیعی فوق العاده برای دیابت هستند. این یک افسانه قدیمی بوده است که بیماران دیابتی باید از انبه به دلیل طعم شیرینش از انبه پرهیز استفاده کنند. در حال حاضر نشان داده شده است که به غیر از میوه، برگ های انبه نیز در درمان دیابت مفید است. قبل از رفتن به رختخواب 10 یا 15 برگ انبه را در آب گرم قرار دهید وروی آن یک درب قرار دهید. صبح، پس از جداکردن برگ ها، آب رابا معده خالی بنوشید. انجام منظم این روش نتایج مثبتی را برای بیماران دیابتی در مدیریت سطح قند خونشان نشان داده است.

انبه albalooyi.ir

هشدارها در استفاده:

اگر به حساسیت لاتکس دچارهستید،ممکن است به انبه به ویژه انبه سبز واکنش دهید. این واکنش به دلیل آناکاردیک اسید ایجاد می شود. حساسیت به لاتکس،واکنش به پروتئین های خاص لاتکس طبیعی موجود در کائوچو،انبه و…است. سیستم ایمنی بدن به اشتباه لاتکس را ماده ی مضر تشخیص داده وبه آن حمله می کند.

پوست و شیره انبه حاوی اوروشیول، ماده شیمیایی موجود در سم های ivy (پیچک سمی آمریکایی) و sumac (سماق سمی) است که می تواند واکنش های حساسیتی پوستی و حتی ریوی در افراد حساس ایجاد کند.

برخی فروشندگان انبه ها را با استفاده از کاربید کلسیم که می تواند مشکلات جدی سلامت ایجاد کند رسیده می کنند. اگر شما انبه غیرارگانیک دارید، آنها را قبل از مصرف به خوبی بشویید و یا از شب تا صبح در آب بگذارید.

شما می توانید انبه های شاداب و رسیده را در یخچال قرار دهید تا حدود 2 هفته ذخیره شود، یا می توانید به صورت خشک شده، یخ زده، پخته شده در شربت یا پوره نگه دارید. در بازار تجاری، شما می توانید آنها را در فرم های کنسرو، تازه، و خشک خریداری کنید. اگر خریدید، حتما آنها رادر حدود چهار ساعت قبل از اضافه کردنشان به غذا یا دسر در آب گرم بخوابانید.

اگر میخواهید انبه ی نپخته را فریز کنید، فقط شکر روی میوه  پوست کنده ،هسته گیری شده و بریده شده بپاشید. با قاشق چوبی به آرامی مخلوط کنید تا شکر در آب خود انبه  ذوب شود. اطمینان حاصل کنید که قطعات به خوبی با شکر پوشش داده شده است. آنها را در یک ظرف وکیوم و خالی از هوا قرار دهید و آن را سرد کنید.

انبه albalooyi.ir

 

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *